Szervezett bűnözés, maffia > Maffia, maffiák típusai, szervezett bűnözés > Bűnügy - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szervezett bűnözés, maffia > Maffia, maffiák típusai, szervezett bűnözés > 7 weboldal. Kategória leírása: Az első maffia a XIX. század során alakult ki Szicíliában, Olaszországban. Olasz rendőrségi vélemények szerint manapság valójában nem egy maffiáról, hanem maffiákról beszélhetünk, mivel több helyi szervezésű maffiacsoport jött létre.

bunugy.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Megtalálták a maffia tízparancsolatát
http://www.origo.hu/nagyvilag/20071110-megtalaltak-a-maffia-tizparancsolatat ...

Az olasz rendőrség megtalálta a maffia tízparancsolatát, mely a tagok számára előírt viselkedési szabályokat írja le. A tagoknak nem ajánlatos sörözőbe és egyéb szórakozóhelyekre járniuk és tartózkodniuk kell a rendőrök társaságától is.

Megtalálták a maffia tízparancsolatát
A maffia története
http://www.c3.hu/~klio/klio981/klio038.htm

A maffiáról írni nem szicíliaiak számára igen nehéz vállalkozás. Meg kell értetni az olvasóval, hogy mennyire elhibázott dolog a maffiát egyszerűen a szervezett bűnözéssel azonosítani, és hogy mennyire helytelen maffiózónak hívni a Szicílián kívül létrejött bűnszövetkezetek tagjait.

A maffia története
Camorra maffia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Camorra

A Camorra maffia-típusú bűnöző szervezet, titkos társaság, Campania területén és Nápoly városában Olaszországban.

Camorra maffia
Maffia Múzeum
http://www.maffiamuzeum.hu/

A maffia egyes vélemények szerint a XIX. században alakult ki. Eredetileg a Palermo környéki óriási narancs és citromületevények védelmére hozták létre a ...

Maffia Múzeum
Al Capone
http://hu.wikipedia.org/wiki/Al_Capone

Nevét a „chicagói gengszter” kifejezés szinonimájaként ismerik az egész világon, s egyben a történelem leghíresebb bűnözője. 26 éves korára ravasz és éleselméjű bűnözővé vált, aki hatalmas pénz felett uralkodott, minden idők egyik leghatalmasabb bűnvezéreként markában tartotta egész Chicagót, a város rendőreinek mintegy fele az ő alkalmazásában állt.

Al Capone
Camorra
http://www.kislexikon.hu/camorra.html

Titkos társulat az egykori nápolyi királyságban, mely eredetileg a gyengék védelmezésére alakult, de később csaló és rabló bandává fajult el.

Camorra
Egy volt maffiózó megrázó vallomása
http://www.konyv-konyvek.hu/az_oszinteseg_jutalma_egy_volt_maffiozo_megrazo_ ...

A szerzőt, egy bűnszervezet prominens tagját 2009 februárjában első fokon tizennégy év börtönre ítélték. Könyvet azért írta meg, hogy emléket állítson az alvilágban töltött, nem éppen unalmas éveinek, lerántsa a leplet a maffia olykor romantikusnak beállított világáról, és hogy felhívja a figyelmet az igazságszolgáltatásban uralkodó ellentmondásos viszonyokra.

Egy volt maffiózó megrázó vallomása
Hirdetések
Oldal leírása
bunugy.wyw.hu: Bűnügy katalógus - bűnözés. Bűnügyi történetek, bűnmegelőzés, közlekedési bűncselekmények, szervezett bűnözés, adócsalás, rablás, hamisítás, zsarolás, erőszak, lopás, emberölés, bűncselekmények.
Gyűjteményünkben 240 válogatott bűnügy témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 240 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 13745